”Rambo” pădurilor din Mărgău a primit lovitura de grație! I-au confiscat camionul cu care transporta lemne furate - FOTO


Poliția l-a prins pe ”Rambo” din Mărgău când transporta lemne din pădurea din zona de munte, depășind cantitatea pentru care avea acte. I-au confiscat mașina și l-au trimis pieton acasă. Bărbatul s-a crezut probabil stăpânul pădurii, dar oamenii legii aveau informații despre el, așa că l-au pândit.

La data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 18.25, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin, în cadrul activităților întreprinse pentru combaterea delictelor silvice, au identificat și oprit în trafic pe DN1 - E60, în localitatea Poieni, în baza informațiilor de interes operativ, un ansamblu de vehicule, format din autocamion și remorcă, ce transporta lemn rotund de esență rășinoase, condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Mărgău.

Întrucât în urma verificărilor efectuate s-a constatat că pe cele două avize de însoțire cantitatea de material lemnos este mai mică decât cea reală, ansamblul a fost condus la Ocolul Silvic Huedin, unde s-a constatat că pe acesta a fost încărcată cantitatea de 62,22 mc, rezultând o diferență totală în plus de 17,38 m3, respectiv 5,29 m3 pe autocamion și 12,09 m3 pe remorcă, pentru care conducătorul auto nu deținea acte de proveniență, în valoare de 10.000 lei.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea ansamblului de vehicule, în valoare de aproximativ 40.000 de euro.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport”.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Cluj.

Comentarii Facebook