Duminica 28 Aprilie

Operațiunea ”blocada” pe drumurile din Cluj! Trei șoferi au primit amenzi în valoare de aproape 5000 de euro


În perioada 7 – 10 septembrie a.c., în baza planului de acțiune „Blocada”, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane și a transportului de mărfuri.

În cadrul acțiunilor au fost verificate în special autovehiculele destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Șofer prins în Sânpaul în timp ce transporta persoane în mod ilegal

În data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 18.45, polițiștii au interceptat pe DN1F – E81, în localitatea Sânpaul, un microbuz condus de un bărbat de 60 de ani, din comuna Sânapul.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta efectua activități de transport persoane, deși nu deținea atestat profesional și nici documentele prevăzute de lege în acest sens.

Totodată, polițiștii au constatat că aparatul tahograf cu care este prevăzut autovehiculul nu are efectuată verificarea periodică, iar conducătorul auto nu utiliza cartela tahografică.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 18.000 de lei și cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Șoferul unei camionete transporta un utilaj fără autorizație

La aceeași dată, în jurul orei 19.40, în localitatea Topa Mică, pe DN1F – E81, polițiștii au oprit în trafic o autoutilitară, condusă de un bărbat de 40 de ani, din județul Sălaj, ce transporta un excavator de 4.960 kg.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deținea documentele necesare specifice de transport marfă, iar tahograful din dotare era defect.

Foto S. Rutier.jpeg

Totodată, s-a stabilit că a fost a depășită masa maximă autorizată pentru categoria de vehicul.

În acest caz, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 16.000 de lei și cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, fiind reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Șoferul unei autoutilitare fără acte a fost amendat în Florești 

În data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 17.35, pe DN1 – E60, în afara localității Florești, polițiștii au oprit în trafic o autoutilitară, condusă de un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Cluj-Napoca.

În cadrul verificărilor s-a constatat că acesta nu deținea copie conformă a licenței de transport, iar aparatului tahograf figura cu termenul de valabilitate a verificării expirat.

În acest caz, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 12.000 de lei și cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, fiind reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Comentarii Facebook