Proteste la adresa „dictaturii medicale” în mai multe orașe din România. George Simion la Cluj


Protestele iau amploare sâmbătă, în mai multe oraşe din ţară. Sute de oameni din Bucureşti şi zeci de oameni în alte oraşe, cum ar fi Cluj, Braşov, denunţă "dictatura medicală" generată de pandemie. În Bucureşti, mesajele sunt diverse, vizate fiind în principal restricţiile, dar există şi mesaje împotriva campaniei de vaccinare.

În Bucureşti au loc două proteste, unul în Piaţa Victoriei şi unul în Piaţa Universităţii. Este posibil ca protestatarii să pornească în marş spre Palatul Parlamentului. La protestul din Piaţa Victoriei participă şi Diana Şoşoacă. Senatoarea ex-AUR vorbeşte la un microfon, având alături un steag cu Partidul Neamul Românesc.

„Cluj pentru LIBERTATE”

Şi la Cluj are loc un protest, printre participanţi fiind şi liderul AUR, George Simion. "Cluj pentru LIBERTATE", a scris acesta pe Facebook, alături de o imagine din centrul Clujului.

Printre solicitările oamenilor se numără şi deschiderea bisericilor în noaptea de Înviere. Protestatarii i-au transmis şi lui Cîţu că nu sunt terorişti, după ce premierul a afirmat că persoanele care se opun restricţiilor şi vaccinării sunt asemenea teroriştilor.

Câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă după amiază şi în Centrul Civic din municipiul Braşov, pentru a se alătura protestatarilor din alte ţări care se opun restricţiilor luate de autorităţi pentru oprirea crizei sanitare. Ei se opun „discriminării” pe criteriul legat de vaccinare şi cer „respectarea dreptului la viaţă, la respiraţie liberă, la credinţă, la muncă, la circulaţie , la cultură, la şcoală”.

Mobilizarea pentru această manifestare s-a făcut pe reţelele de socializare mitingul fiind denumit „Starea de libertate”.

De ce ieşim la miting: pentru respectarea dreptului de a decide LIBER referitor la propria persoană şi la propria sănătate; împotriva oricărei discriminări bazate pe vaccinare; împotriva restricţiilor impuse de prelungirea continuuă şi neconstituţională a stării de alertă. Pentru respectarea drepturilor noastre constituţionale; pentru respectarea dreptului la viaţă, la respiraţie liberă, la credinţă, la muncă, la circulaţie , la cultură, la şcoală”, au explicat cei care au postat anunţul de mobilizare la miting.

Mulţi dintre participanţi nu poartă masca de protecţia sanitară. Protestatarii au adus cu ei steaguri tricolore, au scandat „România!”, „Libertate!” şi au spus, în cor, rugăciunea „Tatăl nostru”. Organizatorii au dus staţii de amplificare şi un microfon, invitându-i pe participanţi să ia cuvântul.

Unul dintre protestatari a reclamat că „avem astăzi oameni care sunt mai presus de Dumnezeu care vor să facem ce vor ei”, el adăugând că doreşte ca „poporul român să fie creştin, nu cretin”. 

Sunt oameni gata de jertfă ca să moară pentru Hristos şi pentru libertate” a mai spus bărbatul care a luat cuvântul . La un moment dat, o adolescentă a luat cuvântul şi a spus: „noi trebuie să gândim, nu să stăm că masca la gură”, ea precizând că vorbeşte în numele colegilor săi de la şcoală.


Comentarii Facebook