Protest pentru salvarea Pădurii Hoia de rechinii imobiliari - FOTO


Zeci de clujeni au participat sâmbătă la protestul pentru salvarea Pădurii Hoia, unde ”rechinii” imobiliari plănuiesc să ridice blocuri cu sute de apartamente. 

Cerem Prefecturii și Primăriei Florești să verifice legalitatea autorizațiilor de construire pentru mai multe ansambluri imobiliare de lângă Pădurea Hoia-Baciu, care însumate trec considerabil de mia de apartamente. Apoi, să facă demersurile necesare pentru anularea autorizațiilor de construire care s-au obținut nerespectând cadrul legal.

Cerem Consiliului Județean, Primăriei Cluj-Napoca, Primăriei Florești și Direcției Silvice să se înțeleagă pentru a instala mai multe bariere de drumul pietruit și lărgit, dar nu numai, pentru a reda pădurea iubitorilor de natură și nu traficului auto de șantier și din viitoare ansambluri imobiliare haotice.

Cerem Direcției Silvice să păzească pădurea și să sancționeze amatorii de sporturi motorizate care nu au dreptul legal să intre prin pădure, dar și să păzească mai bine pădurea pentru a diminua considerabil tăierile ilegale de lemne semnalate periodic. De asemenea, cerem amenajamente silvice specifice unei păduri de protecție, pentru ca tăierile legale să fie diminuate drastic, dacă nu complet.

Cerem primarului Boc, pentru că pădurea e în intravilanul și extravilanul municipiului Cluj-Napoca, să-și respecte angajamentul de a avea în mod real, nu pe hârtie, și de acum încolo o pădure de protecție a zonei metropolitane Cluj, o pădure-parc, deci nu drumuri de șantier și cu siguranță nu drumuri pentru trafic auto. Mai mult, cerem ca Pădurea Hoia-Baciu să fie declarată arie naturală protejată după consultări cu specialiști, activiști de mediu și proprietari.

Cerem Prefectului să constituie un grup de lucru pe modelul Tarnița, ca să rezolvăm, ca în cazul lacului, problemele semnalate de societatea civilă.

Vă propunem și vouă, clujenilor, celor peste 10.000 care ați semnat petiția, dar și celor care nu ați semnat-o, să ieșim acum, în al 24-lea ceas, să apărăm pădurea, să cerem autorităților să renunțe la drumul de șantier și pentru trafic auto prin mijlocul ei, să renunțe la dezvoltarea imobiliară haotică”, spun protestatarii.

Protestul a avut loc sâmbătă dimineața.

Comentarii Facebook