Protest la Cluj timp de 40 de zile, pentru stoparea avorturilor

 

Campania 40 de zile pentru viață, cea mai mare mișcare pro-viață la nivel internațional, reîncepe în data de 27 septembrie, la Cluj-Napoca.

 

Campania se va desfășura în fața Clinicii de Ginecologie I, în perioada 27 septembrie – 5 noiembrie, iar creștinii clujeni se vor uni în post, rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor cu voluntari din alte orașe, deoarece ediția de toamnă aduce mișcarea 40 de zile pentru viață și la Gherla și Iași. 

 

Evenimentul de lansare a campaniei are loc marți, 26 septembrie, începând cu ora 19,00, în Sala Europa, din incinta Casei de Cultură a Studenților. Scopul mișcării constă în sensibilizarea opiniei publice în legătură cu problema avortului. Prin veghe pașnică, post și rugăciune, voluntarii campaniei vor să transmită mesajul că avortul nu este o soluție pentru o situație de criză, dar și să își exprime disponibilitatea imediată și dezinteresată de a ajuta orice persoană care își exprimă nevoia de a fi sprijinită într-o asemenea situație de criză de sarcină. 

 

Cea de-a cincea ediție a campaniei 40 de zile pentru viață este coordonată, în această toamnă, de o echipă de tineri, aparținând diverselor confesiuni creștine”, declară Andrei Lazurcă, coordonatorul local al campaniei. ”Conștientizăm gravitatea problemei: avortul nu poate fi o soluție. Vrem să continuăm să luptăm pentru cei mai mici dintre noi, pentru cei care nu au o voce prin care să se apere și să mobilizăm clujenii să întâmpine nevoile mamelor aflate în dificultate”, spun organizatorii acțiunii. 

 

Aflată la a cincea ediție, campania 40 de zile pentru viață a debutat, la Cluj-Napoca, în anul 2015. De-a lungul celor trei ani în care au fost organizate atât campanii de primăvară, cât și campanii de toamnă, răspunsurile primite din partea comunității au fost foarte pozitive. 

 

A fost o ocazie extraordinară de a informa publicul cu privire la implicațiile morale, fizice și psihice ale avortului asupra copilului, asupra femeii, asupra familiei și asupra societății, ca întreg. Cele două campanii desfășurate anul trecut ne-au oferit acest cadru, precum și noi oportunități de acțiune”, a subliniat Iulia Călinescu, coordonator național și fost coordonator local al campaniilor precedente. 

 

Și de această dată, campania va însuma 40 de zile de veghe pașnică în rugăciune, desfășurată în spațiul public. Toți participanții la veghea pașnică vor fi rugați să semneze o declarație de pace, angajându-se să se comporte în permanență ca niște adevărați ambasadori ai lui Cristos. „Dorim să încurajăm creștinii să se implice în ajutorarea concretă a femeilor aflate în criză de sarcină. Viața este un dar neprețuit, unic și irepetabil, iar noi suntem datori să o protejăm”, a adăugat Andrei Lazurcă.

 

40 de Zile pentru Viață este o inițiativă pașnică, foarte specifică și independentă, care se axează pe 40 de zile de post, rugăciune și veghe pașnică în fața clinicilor de avort și care are la bază o motivație educațională. Cadrul celor patruzeci de zile este preluat din numeroase exemple întâlnite de-a lungul istoriei biblice.

 

Anul acesta, ediția de toamnă se desfășoară în 375 de orașe din întreaga lume. În decursul a 10 ani, prin aceste campanii au fost salvate peste 13.000 de vieți. În ceea ce privește situația României, ea este țara europeană cu cea mai mare rată a avorturilor. Statisticile declară că în ultimii cincizeci de ani au fost efectuate 22 milioane de avorturi, număr egal cu populația țării. Tocmai de aceea, mișcarea 40 de zile pentru viață își propune să promoveze valoarea și demnitatea vieții umane.

Comentarii Facebook