Protest la Cluj împotriva OUG 7. Când se iese în stradă


Un nou protest a fost anunțat la Cluj-Napoca, duminică seară, iar oamenii sunt chemați să iasă în stradă pentru a-și arăta solidaritatea față de magistrați.

Protestele și greva pentru Justiție de-abia încep!

În fiecare zi, români din toate categoriile profesionale și sociale aleg să își exprime public solidaritatea cu cauza magistraților. 

După magistrați, grupuri civice și cetățeni din toate orașele, au ieșit și actorii din teatrele de stat și private să își exprime sprijinul pentru independența Justiției. Facultățile de drept și asociațiile studențești au dat comunicate prin care s-au poziționat împotriva OUG 7. Cadre didactice şi studenți ai Şcolii Naționale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) s-au alaturat şi ei acestui demers.

Studenți și profesori ai facultăților de Litere și Filosofie din cadrul Universității Bucuresti, au anunțat că vor protesta joi cu banderole albe pe treptele facultăților pentru același scop. 

Susținerea crește. Nu e un val de emoție care va trece după cum își dorește guvernul! 

Dar tot marți, 5 Martie, amintim că Tudorel Toader a decis să modifice din nou prin OUG Legile Justiției cu toate că avizul CSM a fost unul negativ.

Joi, urmează o nouă etapă pentru numirea Laurei Kovesi în funcția de Procuror Șef European. "Coincidenta" face ca tot joi aceasta să fie citată din nou de către Secția pentru investigarea magistraților.

Miza acestor zile pentru noi toți este independența Justiției, pe care avertizăm Guvernul că nu o negociem cu nimeni. Cu atât mai puțin cu infractori și inculpați.

Protestele continuă până la abrogarea ordonanței 7/2019 și desființarea Secției pentru magistrați!

Suntem solidari cu toate revendicările magistraților și mesajul nostru pentru ei este să nu cedeze în fața Guvernului!”, se arată în mesajul evenimentului.

Evenimentul va avea loc duminică, 10 martie, de la ora 18.00, cu întâlnire la Monumentul Memorandițtilor, de pe Bulevardul Eroilor.

Comentarii Facebook