Protest la Cluj împotriva infecțiilor nosocomiale din spitale, care curma vieți nevinovate - VIDEO


Clujenii s-au adunat in Piata Unirii, vineri seara, pentru a protesta fata de decesele celor patru copii de la Cluj, in urma infecțiilor nosocomiale. 

„Cerem Ministerului Sănătății să demareze urgent o ANCHETĂ la maternitatea din Cluj-Napoca, unde 8 bebeluși au murit în ultimul an din cauza infecțiilor nosocomiale. Este nevoie de recoltare de probe (studiu de prevalență de moment), pentru a determina exact situația infectărilor cu bacterii ucigașe, în spitale. La ora 17:30 ne întâlnim în Piața Unirii. Vom aprinde lumânări în memoria bebelușilor care au murit din cauza infecțiilor nosocomiale la maternitatea din Cluj. Vom rămâne acolo până după ce apune soarele”, spun cei de la Declic.

E269A094-B1AD-4262-805B-311E4D684656.jpeg

Reamintim că acuzaţii grave au fost aduse recent la adresa Spitalului Clinic Judeţean din Cluj-Napoca. La Clinica de Ginecologie din Cluj-Napoca sunt patru bebeluși care au murit în ultimele luni în condiții suspecte, iar părinții au rupt tăcerea. Părinţi ai căror bebeluşi au murit în Spitalul Clinic Judeţean din Cluj-Napoca acuză că aceştia s-au infectat în unitatea medicală şi anunţă că dau unitatea sanitară în judecată. 

E75C61EA-0169-42D7-B53A-A669A0495BCB.jpeg

„Petiția prin care Comunitatea Declic cere implementarea unui mecanism digital de raportare zilnică a infecțiilor nosocomiale poate fi semnată aici. Raportarea digitală, transparentă, zilnică a infecțiilor intraspitalicești este primul pas către combaterea lor eficientă!”, încheie organizatorii protestului. 

Părinții copiilor care au murit la Cluj au vorbit despre aceasta situație, fiind prezenți la protest. Vezi video.

Comentarii Facebook