Duminica 28 Aprilie

Protest în fața ISJ Cluj! Se cere înființarea unei școli pentru copiii cu dizabilităţi din zona Turda


Un protest a avut loc miercuri, în fața Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Peste 50 de participanți, copii cu dizabilități și părinți ai acestora au cerut înfiinţarea unei şcoli speciale pentru copiii cu dizabilităţi din zona Turda, Câmpia Turzii şi din localităţile învecinate.

Părinții susțin că că în zona Turda-Câmpia Turzii sunt sute de cazuri de copii cu nevoi speciale care nu pot fi integraţi în învăţământul de masă, iar din cauza incapacităţii lor nici nu se pot deplasa la Cluj-Napoca, în şcolile speciale, informează Agerpes.

,,Suntem prezenţi aici pentru că noi vrem ca luni să mergem la şcoală. În şcoala noastră din Turda erau două clase, care s-au închis. Am fost anunţaţi foarte târziu de închiderea claselor. Ni s-au închis clasele în timp ce la Inspectoratul Şcolar aveau pe masă cerere de înfiinţare a şcolii şi aveau pe masă listă cu 62 de părinţi care solicitau înfiinţarea şcolii speciale. Nu mi se pare corect", a declarat unul dintre părinţii protestatari, Silvia Elisabeta Dandoţi.

Aceasta susține că singura opțiune oferită de autorități a fost integrarea copiilor în învățământul de masă, lucru care îi nemulțumește pe părinți.

,,Ne-au oferit varianta să-i integrăm în învăţământ de masă, dar părinţii sunt nemulţumiţi, pentru că învăţământul de masă nu oferă integrare. Învăţământul de masă trebuie readaptat. Învăţământ de masă integrativ încă nu există”, a mai spus femeia.


Comentarii Facebook