Protest împotriva proiectului Roșia Montană, marți, la Cluj-Napoca! Trafic blocat și sute de tineri care au cântat în stradă - VIDEO

 

Circa 1.000 de clujeni au ieșit în stradă și marți după-amiaza, în Piața Unirii, și au protestat față de proiectul de exploatare a aurului de la Roșia Montană.

 

Guvernul Ponta a dat o lege a exproprierii forţate, o lege care va distruge patrimoniul naţional. Am fost în ultimele două zile la Bucureşti unde am asistat la un comportament absolut imoral şi neonorant al politicienilor şi al presei. Când ai peste 5.000 de manifestanţi şi tu la televizor spui că sunt 500 de persoane, nişte beţivi, începi să te întrebi cu cine ai de a face. Asistăm la manipulări din partea preşedintelui Băsescu care cere referendum naţional pentru un proiect privat. Dacă va fi nevoie vom merge la Roşia Montană şi vom apăra casele oamenilor. Dacă proiectul va începe nimeni nu va mai avea siguranţa zilei de mâine. Oricare ar putea fi scos afară din casă în numele capitalismului sălbatic”, a spus Mihnea Blidariu, în Piața Unirii.

 

Protestatarii au cerut demisia miniştrilor Rovana Plumb, Daniel Barbu şi a lui Dan Şova. 

 

Din Piața Unirii, protestatarii s-au adunat în fața Primăriei Cluj-Napoca unde au blocat traficul rutier, timp de 2 ore, după care s-au mutat în fața Casei de Cultură a Studenților.

 

La protest a luat parte și Oana Boc, soția primarului Clujului, care a fost în Piața Unirii și la protestul de duminică, 1 septembrie. Vezi AICI imagini de la protestul din 1 septembrie.

 


 

 

Comentarii Facebook