Protest împotriva eutanasierii maidanezilor la Cluj, în Piața Unirii


Un ONG pentru protecția animalelor, NUCA, a organizat un protest împotriva proiectului de lege votat astăzi de Camera Deputaților, care cere eutanasierea câinilor din adăposturi, dacă nu sunt adoptați sau revendicați în termen de 14 zile.

Astazi s-a votat la Comisia Juridica eutanasierea tuturor cainilor dupa 14 zile.

Acum e momentul sa faceti o prioritate din a iesi in strada, altfel va trebui sa raspundeti in fata constiintei voastre”, se arată în anunțul făcut de ONG.

Organizatorii protestului se declară nemulțumiți de modul în care politicienii au gestionat problema câinilor fără stăpân, considerând că metoda de eutanasiere românească este una foarte crudă.

Sute de mii de caini vor muri in cele mai greu de imaginat moduri ... Eutanasia romaneasca se face cu bata si in cele mai groaznice si oribile moduri cu putinta.

Nu ne dorim caini pe strada, consideram ca locul unui caine este langa stapan, dar refuzam sa luam in considerare orice alta solutie decat: managementul populatiei canine cu stapan prin microcipare, inregistrare si sterilizare, sursa principala de caini pe strazi. Refuzam sa mai facem jocul politicienilor care de ani de zile se imbogatesc de pe urma cainilor de pe strazi si doresc sa perpetueze prin legiferarea eutanasiei aceasta problema.

Problema reală nu sunt câinii, ci lipsa unei gestionări eficiente din partea guvernării”, mai transmit organizatorii protestului.

Manifestarea va avea loc marți seară, de la ora 19.00, în piața Unirii din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook