Proprietar de teren, reclamat că a tăiat vegetația pe un teren de lângă Baza Unirea, din Mănăștur - FOTO


Un cititor ne-a sesizat că a observat tăierea și curățarea vegetației de pe un teren de lângă baza Unirea. ”S-a defrișat o porțiune de pădure. Se pare că se construiește ceva. Este legal?”, a întrebat o clujeancă.

Poliția Locală a explicat că a fost acolo încă din 26 aprilie, pentru a verifica lucrările executate pe terenul din apropierea Bazei Sportive Unirea.

În data de 26.04.2021 o echipă formată din polițiști locali, Brici Alina din cadrul Serviciului Control urbanism și disciplina în construcții și Bodin Radu din cadrul Serviciului Control Protecția mediului, s-a deplasat la terenul situat în zona pădurii Făget, în apropierea Bazei Sportive Unirea unde au constatat următoarele:

Terenul cu suprafața de 3.000 mp este proprietatea lui Drîndă Aurel și Drîndă Ana și este înscris în cartea funciară nr. 340744. (A fost dobândit prin cumpărare în anul 2007).

Conform cărții funciare mai sus amintite, categoria de folosință a terenului este ”CURȚI, CONSTRUCȚII'' și nu este cuprins în fondul forestier național.

În momentul controlului nu se efectuau niciun fel de lucrări.

Domnul Drîndă Aurel a declarat că a curățat terenul tăind lăstărișul existent pe acesta. Susnumitul a fost atenționat să nu execute lucrări care necesită autorizare”, precizează autoritățile.

Dacă acolo se va propune un imobil, acesta va trebui să treacă prin comisia de urbanism, care va stabili ce se poate face acolo și dacă se poate construi ceva.

Comentarii Facebook