Duminica 3 Iulie

Proiect în premieră națională pentru introducerea clujenilor în strategia agricolă


Un nou priecte pentru integrarea comunităților locale clujene în strategia regională agricolă pentru perioada 2014-2020 va fi derulat în luna septembrie de către AgroTransilvania Cluster, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj şi al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

În baza acestui proiect se va efectua un studiu de analiză a resurselor, nevoilor şi aşteptărilor comunităţilor locale clujene.

În vederea derulării cu succes a celei de a treia etape, consiliile locale din judeţ urmează să includă pe agenda următoarelor şedinţe ale forurilor deliberative locale dezbaterea şi aprobarea informaţiilor solicitate prin proiect, urmând să transmită echipei de proiect o poziţie oficială ce urmează a fi inclusă în studiu.

Iniţierea acestui proiect a fost determinată de conştientizarea nevoii ca în domeniul agriculturii şi al sectorului ago-alimentar clujean să fie elaborată o strategie sectorială specifică şi coerentă, pe baza unor studii ştiinţifice complexe şi care să ţină cont de particularităţile fiecărei localităţi în parte, de resursele specifice ale acestora, de nevoile şi problemele concrete cu care se confruntă dar şi de potenţialul lor încă neexploatat. Doar în acest fel vom putea concepe la nivelul judeţului Cluj un demers unitar şi coerent menit să asigure dezvoltarea acestui sector economic cu un potenţial enorm şi insuficient exploatat în ultimele două decenii”, a declarat Ioan Oleleu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi coordonatorul acestui proiect din partea forului administrativ judeţean.

Informaţiile colectate prin intermediul proiectului vor fi utilizate în vederea conceperii şi implementării unei strategii unitare în domeniul agro-alimentar, strategie menită să determine nevoile reale din domeniu şi să ierarhizeze priorităţile de investiţii şi de implicare în proiecte de atragere de fonduri la nivelul administraţiei judeţene.

Comentarii Facebook