Programul de sâmbătă al Zilelor Culturale Maghiare

 

Zilele Culturale Maghiare din acest week-end au pentru clujeni diverse activităţi.


La ora 9, în curtea Liceului Apáczai de pe str. Kogălniceanu va demara Concursul Gastronomic. La ora 10 se va face un tur al Cimitirului central, cu ghidaj în limba română – grupul se reuneşte la intrarea în cimitir – iar de la ora 11, un tur al oraşului, tot cu ghidaj în română – întâlnirea e în faţa Rectoratului UBB.
   
Între orele 11 şi 18 puteţi participa la atelierul de prelucrat sticla al lui Szalma Zsolt, în curtea Liceului Reformat de pe str. Kogălniceanu, unde puteţi veni cu tuburi de neon uzate sau sticle pentru a le refolosi cu ajutorul meşterului. De la 11 la 14 şi 15 la 17, în grădina Bisericii Reformate vor avea loc demonstraţii de tras cu arcul, aruncarea lăncii, aruncarea crucii de luptă etc.
   
La ora 12 începe pe scena mică a festivalului Prezentarea ansamblurilor participante la Festivalul de Dans şi Muzică Populară ”Sf. Ștefan”.
   
La ora 17 debutează seria de concerte clasice şi jazz: Transylvanian Saxophone Quartet cântă la Biserica Reformată, iar Neumarkt Brass Band concertează în premieră în Turnul Bisericii Sf. Mihail.
   
La ora 20, în Piaţa Unirii are loc recitalul lui Presser Gábor şi Rúzsa Magdi.

Comentarii Facebook