Program 1 Decembrie 2019 la Cluj: La ce oră sunt artificiile, concertele și tot PROGRAMUL evenimentelor de Ziua Națională


Primăria municipiului Cluj-Napoca invită clujenii și turiștii la evenimentele organizate cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, la împlinirea a 101 ani de la Unirea Transilvaniei cu România în anul 1918.

Instituția Prefectului Județul Cluj, Primăria municipiului Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie „Gemina” deschid manifestările dedicate Zilei Naționale a României prin depuneri de coroane la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, de la ora 11:00. 

Evenimentele continuă în Piața Avram Iancu, unde, începând cu ora 12:30, va avea loc ceremonia oficială, defilarea cu tehnică militară și de intervenție și un spectacol de artificii de zi. 

Primăria municipiului Cluj-Napoca organizează, în Sala de Sticlă, expoziția de fotografii și documente istorice ”Cluj 100” - care poate fi vizitată în intervalul orar 10:00 - 17:00. 

Un eveniment special din program va avea loc începând cu ora 17:00, la Cinema Victoria - Centenarul Filmului Românesc. „Prea mic pentru un război prea mare” va fi primul film difuzat în acest cadru, urmat de filmul “Cardinalul” de la ora 19:30. Intrarea este liberă, iar biletele pot fi ridicate de la casieria cinematografului Victoria până la ora filmului, în limita locurilor disponibile, sau online, accesând următoarele link-uri:

Cardinalul -  https://www.cinemavictoria.ro/rezervariapi/site/events.html?id_movie=1594

Prea mic pentru un război atât de mare - https://www.cinemavictoria.ro/rezervariapi/site/events.html?id_movie=1591 

Pentru a intra în posesia biletelor gratuite rezervate online, este necesară prezența în cinematograf cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea proiecției.

Piața Unirii va fi din nou epicentrul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României. La ora 14:00 va începe un Regal folcloric de excepție, alături de unii dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară. 

Un moment așteptat în fiecare an este aprinderea luminilor de sărbători, care va avea loc la ora 19:00. Trupele Voltaj și Cargo vor concerta apoi pe scena din Piața Unirii. 

La ora 20:00, Primăria Cluj-Napoca invită publicul în Piața Avram Iancu, care va fi luminată de un spectaculos foc de artificii.

Programul evenimentelor din 1 Decembrie 2019:

Piața Mihai Viteazul

11:00  Ceremonie de depunere de coroane la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul

Piața Avram Iancu

12:30  Ceremonia oficială dedicată Zilei Naționale a României

Defilare cu tehnică militară și de intervenție 

Jocuri de artificii de zi

Sala de sticlă - Primăria municipiului Cluj-Napoca

10:00-17:00  Expoziția „Cluj 100”

Piața Unirii

14.00-19.00 – Regal Folcloric: Clubul Vedetelor, Mariana Sfechiș, Ioana Ștețco, Maria Lobonț, Mariana Morcan, Andreea Ciupe, Silviu Popa, Dan Gâdea, Marilena Zegrean Istici, Maria Golban Șomlea, Ana Ilca Mureșan, Ansamblul folcloric „Mugurelul”, Aurel Tămaș, Ansamblul folcloric „Mărțișorul”, Anghelina Timiș, Amalia Codorean Chindriș, Ilie Medrea, Ioan Berci, Sava Negrean Brudașcu, Ionuț Fulea, Acompaniază: Orchestra Regal Transilvan

19:00  Aprinderea luminilor de sărbători

19:05  Concert Voltaj

20:15  Concert Cargo

Piața Avram Iancu:

20:00 Spectacol de artificii

Cinema Victoria: Centenarul Filmului Românesc 

17:00 Prea mic pentru un război prea mare

https://www.cinemavictoria.ro/rezervariapi/site/events.html?id_movie=1591 

19:30 Cardinalul https://www.cinemavictoria.ro/rezervariapi/site/events.html?id_movie=1594 

Prezintă: Irina Margareta Nistor

Comentarii Facebook