PROGNOZA PE TREI ZILE: Ploi în toată ţara şi vreme rece

 

Următoarele zile aduc ploi și vreme rece în mare parte a ţării. Meteorologii ne avertizează că se va forma şi polei, iar în unele zone vântul va bate cu putere.

 

Joi, chiar dacă mai scad temperaturile, vremea se menţine caldă pentru această perioadă. Scăpam şi de ploi, doar pe ici pe colo mai cad precipitaţii. Spre seară, însă, se adună tot mai mulţi nori pe cer, în sud şi în sud-est va ploua, iar în celelalte regiuni vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Amiaza vine cu 0 grade în nordul Moldovei şi 11 grade în sud-vestul extrem.

 

De vineri, vremea începe să se răcească şi vin ploile în toată ţara. Ninge la munte şi în cea mai mare parte a Moldovei, iar în celelalte zone va ploua. Seara şi în timpul nopţii vor cădea lapoviţă şi ninsoare în nord-vest, sud-vest şi centru, la munte va ninge, în celelale zone plouă. Vor fi si conditii de formare a poleiului. Izolat, în sud, în sud-est şi la munte precipitaţiile sunt mai însemnate, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp. Vântul suflă mai tare în sud şi în sud-est şi bineînţeles la munte, unde viscoleşte ninsoarea. Vor fi minus 4 grade în nordul Moldovei şi 11 grade în sudul litoralului.

 

Weekendul începe cu vreme destul de rece în cea mai mare parte a ţării, exceptând sud-estul, unde va fi în continuare mai cald. În prima parte a zilei plouă în sud şi în sud-est, iar în vest, nord-vest şi în centru precipitaţiile sunt mixte. În nord-est şi la munte ninge. Izolat va mai fi polei. Vântul suflă ceva mai alert în sud. Vor fi între minus 5 grade în nordul Moldovei şi 8 grade pe litoral.

 

De duminică, se încălzeşte în cea mai mare parte a ţării. Norii sunt mai consistenţi în jumătatea vestică a ţării unde pe arii restrânse mai plouă slab. În celelalte regiuni printre nori se arată soarele, dar în zonele joase din sud şi est va fi ceaţă, izolat persistentă. Vântul suflă mai tare în vest şi la munte. Vom avea între 0 la 10 grade. 

 

În primele zile ale săptămânii viitoare vremea rămâne caldă pentru data din calendar, dar vor cădea precipitaţii în majoritatea regiunilor. Mai întâi vor predomina ploile, apoi îşi fac apariţia şi lapoviţa şi ninsoarea.

Comentarii Facebook