Prognoza meteo până în aprilie. Când vin temperaturile de primăvară


Administrația Națională de Meteorologie a publict estimările temperaturilor medii pentru următoarele trei luni, mai exact perioada februarie-aprilie.

Astfel, în luna februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât media climatologică în sudul, estul și local în vestul țării, în timp ce în celelalte regiuni se vor situa, în general, în limite apropiate de normalul perioadei.

În ceea ce privețte cantitățile lunare de precipitații, specialițtii de la ANM anunță că vor putea fi excedentare în regiunile nord-vestice, vestice și, parțial, în cele centrale, iar în restul țării vor fi apropiate de mediile multianuale. Media multianuală lunară a precipitațiilor este de 31,6 l/mp.

Temperatura medie lunara a aerului în luna martie va avea valori peste normalul perioadei in sudul, estul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni se va situa, in general, in limitele mediilor climatologice.
Meteorologii anunță o medie multianuală lunară de 3,5 grade Celsius.

Precipitatiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii, fiind stabilita o medie multianuală lunară de 38,3 l/mp.

Pentru luna aprilie, ANM anunță că temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii. Media multianuală lunară a fost stabilită la 9.3 grade Celsius.

De asemenea, cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale in sud si local in est, iar in restul tarii vor avea o tendinta spre excedent.

Comentarii Facebook