PROGNOZĂ METEO: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni și cât va ploua

Meteorologii de la Adminiustrația Națională de Meteorologie au emis o estimare a temperaturilor și a cantităților de precipițatii pentru următoarele două săptămâni.

Astfel, în Tranilvania valorile termice vor creşte până pe 15 mai, când vremea va deveni normală pentru această perioadă, cu maxime diurne, în medie regională, de 23 de grade şi minime nocturne de aproximativ 9 grade.

La sfârşitul primei săptămâni, temperaturile vor scădea, ajungând pe 17 mai sub valorile obişnuite pentru a doua decadă a lunii mai, când se vor înregistra, în medie, maxime de 17 grade şi minime de 6 grade.

Deşi ulterior vremea se va încălzi uşor, va fi răcoroasă mai ales în prima parte a săptămânii 18 – 24 mai, iar în ultimele zile se va apropia de normal, cu maxime, în medie, de 22...23 de grade şi medii regionale ale minimelor de 8....9 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare în zilele din intervalul 14 - 19 mai, când izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

La munte, în prima săptămână se vor înregistra, în medie, maxime de 12...15 grade şi minime de 3...5 grade. La începutul săptămânii viitoare este probabilă o răcire, astfel că media pe întreaga regiune a temperaturilor maxime şi minime va coborî cu 3...4 grade, iar
ulterior se va produce o încălzire treptată a vremii, încât temperaturile vor reveni la normal.

Probabilitatea de apariţie a averselor şi descărcărilor electrice, 4 - 22 mai, va fi mai ridicată în jurul datei de 16 mai, când local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

Comentarii Facebook