Profesorul UTCN Cluj, Ioan Ardelean, reținut pentru mită, a fost suspendat - VIDEO

 

Profesorul UTCN Cluj, Ioan Ardelean, reținut pentru luare de mită de către ofițerii DGA a fost suspendat din funcție de conducerea Universității.

 

Profesorul a fost a fost prins în flagrant, în 2 septembrie, în timp ce primea sumele de 450 euro și 450 lei de la mai mulți studenți în scopul facilitării promovării examenului restant la materia ”Mecanisme I și II”.

 

Profesorul Ioan Ardelean a fost reținut, pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. În cauză sunt efectiate cercetări și față de alte persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

 

Conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca s-a autosesizat cu privire la cazul domnului profesor Ioan Ardelean și a decis suspendarea contractului de muncă începând cu data de, luni, 4 septembrie 2017 și până la soluționarea cazului de către organele competente. În același timp, Comisia de Etică a universității a demarat o anchetă internă, va analiza cele întâmplate și va întocmi un raport care va ține cont și de rezultatele Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj”, precizează reprezentanții UTCN.

Comentarii Facebook