Profesorul Gheorghe Popescu de la UBB, care a copiat o carte întreagă, dat afară din Universitate

 

Profesorul Gheorghe Popescu, cel care a fost acuzat că a copiat o carte întreagă, a fost exclus din UBB, după ce Comisia de Etică a Universităţii i-a respins contestaţia.

 

Lui Gheorghe Popescu i-a fost desfăcut contractul de muncă, dar a atacat decizia la Comisia de Etică a universităţii.

 

Comisia de Etică a UBB a respins contestaţia depusă de profesorul universitar Gheorghe Popescu de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) la decizia de desfacere disciplinară a contractului său de muncă în urma acuzaţiei de plagiat. Ca urmare, se va pune în aplicare în 30 de zile decizia iniţială a Comisiei de Etică a UBB, de desfacere a contractului de muncă al acestuia”, a spus purtătorul de cuvânt al UBB, Paul Fărcaş, conform Mediafax.

 

Fiul lui Gheorghe Popescu, Tudor Popescu, profesor asociat la FSEGA, al cărui nume apărea şi el printre autorii cărţii plagiate, a fost sancționat de Comisia de Etică a UBB cu suspendarea pe doi ani şi jumătate a dreptului de a participa la concursuri pentru ocuparea vreunui post în universitate. Acum, la contestație, decizia a rămas în vigoare.

 

Autorii principali ai cărții au fost profesorii universitari Gheorghe Popescu, de la Departamentul de Economie Politică a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, şi conferenţiarul Radu Danciu, decanul Facultăţi de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Creştine Dimitie Cantemir.

 

Cei doi profesori sunt acuzaţi de profesorul de economie de la Liceul de Poştă şi Telecomunciaţii din Cluj Napoca, Valeria Gâdiu, că şi-au însuşit fără drept lucrarea de doctorat a acesteia după care au editat o carte şi şi-au pus numele pe aceasta fără a avea niciun drept. 

 

Autorul principal al cărţii profesorul Popescu a declarat că regretă acest incident şi că nu a aflat despre cartea Valeriei Gîdiu decât în momentul în care şi cartea lui a fost tipărită. "Acum ce mai pot să zic, decât că îmi pare rău. Trebuia să o citez la bibligrafie", a spus Gheorghe Popescu. 

 

Doi universitari clujeni şi-au însuşit fără ruşine o lucrare de doctorat a unui profesor de liceu

Comentarii Facebook