Marti 9 August

Profesorul clujean Marius Balo a fost eliberat, după opt ani de închisoare în China. Nu se poate întoarce încă în ţară din cauza restricţiilor COVID-19


După ce a petrecut opt ani într-o închisoare din China, pentru o presupusă fraudă de 80 de dolari, profesorul clujean Marius Balo a fost eliberat. Clujeanul se află acum într-un hotel din Shnaghai și, deși este liber, acesta nu poate să revină în țară din cauza restricțiilor COVID-19.

Profesorul Marius Balo a fost eliberat deja din penitenciar în 29 martie, după 8 ani de chin, după cum au spus avocații acestuia, pentru că, se știe, sistemul de detenție din China este printre cele mai dure din lume.

Clujeanul nus e poate întoarce în România din cauza restricţiilor COVID-19

Imediat după eliberare, clujeanul a fost cazat la un hotel și avea cumpărat bilet de avion pentru următoarea zi, dar din cauza lockdownului impus de pandemie în Shanghai, zborul nu a mai avut loc. Ulterior, și-a cumpărat un alt bilet de avion pentru astăzi, dar nici de dată această nu a avut noroc, pentru că restricțiile COVID de acolo nu au fost ridicate. În plus, acesta a intrat în contact cu persoane infectate cu SARS COV-2, astfel că a fost plasat în izolare, fiind nevoit să își amâne biletul de avion pentru 17 aprilie.

Profesorul universitar Marius Balo a fost condamnat în China la 8 ani de închisoare pentru o presupusă fraudă în valoare de 80 de dolari, dar acesta spune că a fost doar victima unei rețele care i-a folosit documentele. În 2019, după un demers extrem de lung, Curtea de Apel Cluj a decis că acesta să fie adus în România pentru a-și continuă pedeapsa aici, dar din cauza pandemiei, transferul nu a mai avut loc.


Comentarii Facebook