Profesor de la USAMV Cluj, cooptat in comisia de noutati a Targului de la Hanovra


Ovidiu Ranta, cadru didactic la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca a fost ales membru al Comisiei de Noutati a Targului Agritehnica de la Hanovra, Germania.

 

Targul este cel mai mare eveniment de tehnica agricola din lume, singurul din Europa de Est si are loc odata la doi ani.

Comisia de noutati este compusa din 30 de membri si are ca sarcina evaluarea noutatilor, inventiilor si inovatiilor propuse de firmele participante. La editia din acest an, incheiata recent, au fost alese premiate 41 de proiecte noi, 2 cu aur si 39 cu argint. Distinctiile de aur au revenit unor proiecte germane cum ar fi modalitatea unui tractorist de a conduce doua tractoare simultan respectiv presa pentru baloti rotunzi non stop. Selectia s-a facut dintr-un total de 300 de propuneri ale firmelor participante.


Ovidiu Ranta este sef lucrari la Departamentul de stiinte tehnice si stiintele solului din cadrul USAMV. Targul Agritehnica Hanovra s-a desfasurat pe o suprafata de 39 de hectare si a fost vizionat de 415.000 vizitatori.

Comentarii Facebook