Produse expirate și frigidere cu rugină la o shaormerie din Cluj! Inspectorii OPC au confiscat peste 23 kg de carne FOTO



Inspectorii din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Cluj au efectuat, marți, o serie de verificări în mai multe unități de alimentație publică de tip fast food și shaormerii din județul Cluj.

Astfel, în urma unui control efectuat în data de 22 mai, inspectorii OPC au identificat un operator economic la care s-au descoperit mai multe deficiențe:

-produse cu data durabilității minimale depășită cu până la 45 zile (carne porc)
-produse cu modificarea stării termice care nu aveau niciun element de identificare caracterizare (piept de pui, ceafă de porc)
-produse preparate cu schimbare stare termică (carne vită, carne porc, produse care înainte de congelare au fost fierte)
-frigidere în care erau depozitate produsele prezentau suprafețe cu pete de rugină în exces
-frigiderele prezentau glazură de gheață în exces, neputându-se identifica produsele depozitate din cauza gheții.

Ca urmare a acestor deficiențe, operatorul economic prestator de servicii a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 30.000 lei, iar cantitatea de 23.93 kg produse a fost oprită definitiv de la comercializare. Totodată, s-a dispus măsura opririi temporare a activității din blocul alimentar până la remedierea deficiențelor”, se arată în comunicatul OPC.


Comentarii Facebook