Procurorii s-au temut ca Sorin Apostu fuge din tara, pentru ca a spus va pleca pentru tratament stomatologic ! Vezi unde au crezut ca ramane


Procurorii DNA Cluj si-au exprimat temerea, in fata judecatorului de la Curtea de Apel Cluj, ca primarul Sorin Apostu ar fi urmat sa paraseasca tara in 10 noiembrie si sa se sustraga urmaririi penale.

"Cu ocazia audierii sale in fata instantei, inculpatul A.S. (Sorin Apostu) a declarat ca, in cursul zilei de joi (10 noiembrie 2011) când s-a solutionat propunerea de arestare preventiva, urma sa se deplaseze in Germania pentru a beneficia de servicii medicale stomatologice, deci exista riscul parasirii tarii si implicit si riscul ca inculpatul nu se va mai  prezenta la cercetarile penale in derulare. De asemenea, cum s-a mentionat deja cu ocazia analizarii temeiului de arestare prev de art. 148 lit b Cod procedura penala, exista riscul de a influenta partile din dosar sau martorii pentru considerentele expuse deja la punctul I lit. A si care nu se mai impun a fi reiterate", au precizat procurorii in fata Curtii de Apel Cluj.

Anchetatorii au mai gasit acasa la primarul Sorin Apostu, in 9 noiembrie, in timpul perchezitiei, o importanta suma de bani.

"Conform procesului verbal de perchezitie domiciliara efectuata la domiciliul invinuitilor A.S. (Apost Sorin) si A.M.U. (Monica Apostu) (f.141-145 din vol I dosar urmarire penala) rezulta ca a fost identificata suma de 10.000 euro si suma de 50.000 RON a carei provenienta a justificat-o inculpatul A. S. ca rezultat al economiilor sotiei iar cu ocazia audierii sale in instanta acesta a precizat ca, aceste sume de bani care au fost scoase din banca si urmau sa fie utilizate pentru efectuarea  deplasarii  sale in Germania in vederea efectuarii unor lucrari stomatologice precum si pentru plata impozitului ca urmare regularizarii impozitului pe  venit, de catre sotia sa", au mai subliniat procurorii, citati in motivarea arestarii pe 29 de zile redactata de Curtea de Apel Cluj.

 

Citeste alte acuzatii din motivare...

Monica Apostu ar fi primit de la firma Kiat haine si pantofi, iar primarul Apostu un bilet de avion

Sotia lui Sorin Apostu nu ar fi trecut patru luni pe la biroul de avocatura, potrivit DNA! Motivarea Curtii de Apel Cluj

Sorin Apostu ar fi luat 50.000 de euro de la vanzatorii de pepeni

Interceptarile din dosarul "Mita la Apostu" duc si la Emil Boc. Premierul este supranumit "number one"

Comentarii Facebook