Procurorii DNA anchetează prăbușirea podului în Neamț


Procurorii DNA au demarat o anchetă în cazul podului rutier prăbușit în Neamț, modernizat recent.

La Serviciul teritorial Bacău - Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat la data de 09.06.2022 un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat și consolidat, precum și împrejurările în care s-a redeschis circulația rutieră pe podul de la Luțca, județul Neamț, de peste râul Siret.

În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție”, susțin procurorii DNA.

Potrivit IPJ Neamț, joi, 9 iunie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au fost sesizați cu privire la faptul că podul ce traversează râul Siret ( DJ 207 A) dintre localitățile Luțca – Sagna, s-a rupt.

În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanții la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, urmând a fi preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman.

La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman, IPJ, IJJ, SAJ și SVSU Sagna”.

Podul prăbușit fusese inaugurat, după lucrări de modernizare, în octombrie 2021.

Comentarii Facebook