Procesul lui Sorin Apostu s-a stramutat! Vezi unde!

 

Procesul in care Sorin Apostu este judecat pentru acte de coruptie a fost stramutat la Curtea de Apel Targu Mures. Decizia a fost luata de Inalta Curte de casatie si Justitie.


"Stramutarea inseamna ca dosarul a fost preluat de un alt complet de judecata. noi am invocat presiunea media exagerata si Inalta Curte ne-a admis cererea. La fel s-a intamplat si in alte cauze similare, la Craiova, Brasov sau alte cazuri", a declarat Tiberiu Ban, unul dintre avocatii lui Sorin Apostu.

 

Cererea de stramutre a fost depusa de avocatii lui Sorin Apostu din luna ianuarie, dar s-a judecat luni, 20 februarie.

 

Orasul in care a fost stramutat procesul lui Sorin Apostu este considerat de presa un fief PDL.

In dosarul prin care acesta a fost trimis in judecata exista unele conexiuni cu un om de afaceri care a reusit sa controleze parcarile cu plata din Targu Mures, Alba si Turda, toate conduse de primari PDL.

Sorin Apostu era un apropiat al omului de afaceri Horatiu Moldovan, patron al firmei Tracia Trade, cu care a si avut o intalnire intermediata chiar de sotia acestuia, Monica Apostu: "Astfel de intalniri cu diversi oameni de afaceri au mai fost stabilite de invinuita Apostu Monica, sens in care aratam intalnirile fixate, potrivit convorbirilor din 28 septembrie 2011 si 12 octombrie 2011, 17 octombrie 2011, cand a discutat cu numitul Moldovan Horatiu, patron al societatii Tracia Trade Exim Targu-Mures". Aceasta firma a avut initial sediul social in Cluj-Napoca, iar apoi a fost mutat la Targu-Mures.

Tracia Trade Exim a pierdut intre timp contractul de administrare a parcarilor din Alba Iulia, dar si-a pastrat pozitia in celelalte doua orase, conduse de primari PDL.

In interceptarile din dosarul prin care Sorin Apostu a fost trimis in judecata se arata ca fostul primar al Clujului se mai intalnea si cu Petrica Sala, administrator al firmei din Targu Mures, care a pus piatra cubica pe strazile pietonale din Cluj-Napoca.


Comentarii Facebook