Marti 24 Mai

Primele persoane din Cluj s-au vaccinat împotriva COVID-19. Cum se pot face programările


Duminică, 27 decembrie, a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 la Cluj, iar primeele persoane vaccinate au fost cinci cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecționase.

Astăzi este o zi istorică din punct de vedere medical în România, pentru că în această dimineață a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în toate cele 10 spitale de Boli Infecțioase din țară, aflate în prima linie. 

În județul Cluj prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 a fost doamna Dr. Violeta Briciu- director medical, urmată de aproximativ 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Acesta reprezintă un moment important în evoluția strategiei de combatere a pandemiei și primul pas către revenirea lucrurilor la o normalitate care a lipsit în ultimele luni ale acestui an. 

Obținerea unui vaccin care poate fi administrat cu rezultate fundamentate științific, este în aceeași măsură o șansă și modalitatea de a ne arăta solidaritatea și încrederea față de cei din linia întâi”, transmite instituția Prefectului Clujului.

Medicii clujeni vaccinați: Nu avem efecte adverse. Credem în știință, nu în teoriile conspirației - FOTO

Autoritățile transmit că vaccinarea este gratuită, sigură, voluntară și necondiționată.

Programarea pentru vaccinarea populației se va efectua în mod electronic, telefonic sau prin intermediul medicului de familie. 

Cetățenii au la dispoziție și platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

Comentarii Facebook