Primarul János J. Balázs: Comuna Baciu intră în carantină la 10 cazuri de COVID la mia de locuitori


Comuna Baciu se confruntă cu un număr mare de cazuri de COVID-19, iar primarul János J. Balázs a tras un semnal de alarmă.

Rata de incidență in comuna Baciu este de 7,98 la mia de locuitori. 

La atingerea pragului de 10 la mia de locuitori, autoritatile vor lua masuri mai drastice de carantinare a localităților ce depășesc acest prag: se vor amplasa filtre de politie si jandarmerie la intrari/iesiri din localitati, care vor verifica documentele fiecarui participant la trafic, cei care tranziteaza localitatile comunei, fara domiciliu in comuna, vor fi obligati sa nu opreasca, etc.

Încă nu am ajuns la acest prag, dar mai avem foarte putin.  Împreună cu autoritatile locale ( Politia, Primaria ) VA RUGAM INSISTENT sa respectati regulile impuse pana la acest moment: masca este obligatorie in toate spatiile inchise si deschise, pe tot parcursul zilei. 

In  intervalul orar 23.00h -05.00h, incepand cu data de 09.11.2020 , timp de o luna - se poate circula doar cu adeverinta de la angajator, legitimatie de serviciu sau declaratie pe proprie raspundere pentru motive intemeiate, completate anterior. Tot incepand cu data de 09.11.2020  sunt impuse restrictii legate de organizarile de petreceri sau reuniuni, si restrictii in activitatile  unor operatori economici. 

Evitati sub orice forma, orice deplasare inutila in afara domiciliului! 

Haideti sa facem tot ce tine de noi pentru a iesi din aceasta situatie cu bine. Nu zadarniciti eforturile celor care nu au de ales, in lupta cu boala! Pentru cine nu isi permite sa achizitioneze masti sau dezinfectanti, va rugăm să comunicați acest lucru Primăriei Baciu. 

Am trecut printr-o perioada grea, în starea de urgenta, in primavară. Vom trece si de iarna aceasta, haideti sa contribuim fiecare cu oricat de putin, pentru a fi bine!”, a spus János J. Balázs, primarul comunei Baciu.

Comentarii Facebook