Primarul din Florești cu lacrimi în ochi când vine vorba de Fany: Mă simt neajutorat! - VIDEO

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a fost întrebat, joi seara, la emisiunea online Știri de Cluj LIVE, dacă se simte neajutorat când vine vorba despre problema Fany. Șulea a lăcrimat, vădit emoționat.

 

Nu vă simțiți cumva neajutorat? Sunteți cumva între ciocan și nicovală. Nu vă simțiți cumva legat de mâni și de picioare?”, a fost întrebat Horia Șulea de moderatorul emisiunii, Delia Cărbune.

 

Cu câteva zile în urmă, un coleg de-al dvs a scris un articol de suflet. Mă înțeleg bine cu oamenii din presă și acel om a scris ceva de genul: ”Am intrat la primar în birou, am deschis discuția despre transport, m-a chemat pe terasă și nu din cauza vântului sau a soarelui am zărit o lacrimă în ochiul primarului”. Da este adevărat sunt neajutorat și sufăr alături de floreșteni. Eu sper că rațiunea să învingă, clar, toți va trebui să respectăm legea și hotărârile de instanță și sper ca rațiunea să învingă și să se întâmple acel lucru care va fi mai bun pentru floreșteni. Nu aș putea să vă spun, firmă privată sau de stat, dar să fie bine pentru floreșteni”, a spus, cu ochii în lacrimi, primarul Horia Șulea, la emisiunea Știri de Cluj LIVE (Vezi AICI declarația, la minutul 17.21).

 

Primarul a spus că licitația pentru stabilirea firmei care să facă transportul în Florești este organizată la București, fără ca administrația locală să fie implicată în vreun fel. ”Noi nu suntem consultați deloc, lucru care nu este în regulă”, a mai spus Șulea.

 

Edilul a declarat prețurile practicate de Fany sunt prea mari, iar condițiile lasă de dorit.

 

Venitul mediu al unui român este între 900 și 1000 de lei, dar un abonament pe Cetatea Fetei este 110 lei, un abonament pe Florești este 90 de lei, iar pe Lona este mai mare decât cel pe Cetatea Fetei. Este mult având în vedere că între Florești și Cluj, un traseu nu măsoară mai mult de 10 km pe sens și putem discuta despre aspectul economic. Prețul este 3,5 lei pe 10 km, iar între Cluj și Gherla prețul este de 5 lei, pe 50 de km, iar prețul unui bilet între Gherla și Dej este de 2 lei, pe 15 kilometri. Clar prețul unui bilet este mult prea mare și consițiile nu sunt adaptate. Pe autobuzele din Florești (Fany) se deschid numai ușile din față și toată lumea trece ca oile prin strungă. Îmi cer scuze de comparație, dar așa o simt și așa o văd. Astea toate duc la prelungirea termenului în care se derulează o cursă și circulația este încurcată cât timp se stă în stație”, a mai spus Șulea

 

El reclamă faptul că uneori floreștenii stau în stație câte 35 - 40 de minute în așteptarea unui autobuz Fany, din cauza întârzierilor.

 

Duminică, 8 decembrie, este anunțat un protest Anti - Fany în fața Primăriei Florești.

 

Centura de Nord a Floreștiului, inaugurată în cursul zilei de vineri

Comentarii Facebook