Primăria Florești curăță malul râului Someș - FOTO


Primaria Florești a alocat fondurile necesare pentru igienizarea malurilor râului Someș, în zona coloniei de romi din localitate. 

Urmare a rectificării bugetare aprobate, primaria a efectuat demersurile legale pentru materializarea actiunii de ecologizare a malurilor râului Someș, pe raza localității Florești!”, a explicat administratorul public din comuna Florești.

Primarul comunei, Horia Șulea, a declarat că este o acțiune pe care o dorea de mult timp, dar au fost alte proiecte în lucru, cum a fost școala și creșa, și trebuiau identificate fonduri pentru realizarea acțiunii. ”Aceste deșeuri provin de la cetățeni certați cu bunul simț, care se duc noaptea și aruncă acolo de la materiale de construcții și până la obiecte de mobilier. Sunt localnici din Florești care plătesc debarasarea unor persoane, care apoi aruncă totul în Someș. Îi invit pe toți să apeleze la firmele specializate de debarasare, pentru a nu se ajunge din nou la această situație”, a explicat Horia Șulea.

Primarul le cere celor care văd persoane care aruncă deșeuri să sune la numărul Poliției Locale Florești.

Am ajuns și aici. În urma rectificării bugetare și a finalizării lucrărilor titanice de la școală și creșă, am ajuns și la igienizarea malurilor Someșului. O acțiune avută în vedere încă din primăvara acestui an, dar, din lipsă de fonduri și datorită stringenței de a finaliza cele două unități educaționale, iată, demarată doar acum, când pârghiile legal financiare au permis. 

S-a intervenit la curățarea albiei și s-a solicitat factorilor responsabili în acest sens găsirea unei soluții pentru îndiguirea malurilor”, a mai precizat primarul Horia Șulea.

Comentarii Facebook