Primăria din Măguri Răcătau a dat 200.000 de euro pe cel mai performant utilaj de deszăpezire, dar oamenii sunt ÎNZĂPEZIȚI - FOTO

 

Primăria din comuna Măguri Răcătau a cheltuit 200.000 de euro pe cel mai modern utilaj de deszăpezire din România, dar oamenii sunt blocați în sate din cauza zăpezii. 

 

Doresc să arat tuturor prin aceste poze cum, la 30 km de Cluj-Napoca, în data de 09.02.2013, oamenii mor cu zile deoarece nu se poate ajunge cu nimic din cauza drumului înzăpezit care bineînteles nu este curățat, dar primarul Petru Prigoană a susținut în interviurile pe care le-a dat că a achiziționat un utilaj de dezăpezire cu 100.000 euro (n.red. în realitate utilajul a costat 200.000 de euro).

 

Pe această cale doresc să întreb persoanele abilitate, oare oamenii care locuiesc în cătunele din satul Muntele Rece nu au dreptul la viață, sunt aproximativ 15 familii la care se poate ajunge numai pe jos, dar plătim impozit, pompierii etc.

 

Duminică, 10 februarie, am plecat la ora 12.00 din catunul PALTINEI și din cauza drumului am făcut 5 ore și 30 minute până în Cluj, un drum pe care altădată îl făceam într-o ora. De nenumarate ori am sunat la Primăria Maguri Răcătău și mi s-a spus același lucru: vom face drumul, dar efectiv nu s-a făcut nimic până acum.

 

Se gândește cineva că multe persoane sunt netransportabile și, în caz de ceva, nu putem ajunge acolo? Să-i fie rușine acestui primar, care nu merită scaunul pe care-l ocupă și care-și bate joc de oameni”, ne-a scris Roxana Bota.

 

Citește AICI povestea utilajului de 200.000 de euro.

 

Este vorba despre un drum privat, care nu este în inventarul comunei Măguri Răcătău. Toată zona îmi este deszăpezită. Cum poate să zică cineva așa ceva. Pentru o casă izolată, nu putem duce utilajul acolo”, a declarat primarul Petru Prigoană.

 

Primarul a mai precizat că drumul este situat pe raza comunei Gilău, doar casa în care locuiește mama femeii este pe raza comunei Măguri Răcătău. ”Se încăpățânează să o țină pe mama dânsei acolo izolată. Nu pot deszăpezi pentru o casă 5 km de drum, pe o cărare”, a mai spus primarul Petru Prigoană.

Comentarii Facebook