Primaria Cluj-Napoca vrea sa aloce 2 milioane de lei spitalelor


Primaria Cluj-Napoca va propune deliberativului local, in sedinta de luni, 13 februarie, alocarea sumei de 2 milioane de lei spitalelor pentru reparatii, constructii si achizitionarea de aparatura medicala.

Banii vor mai fi folositi si pentru servicii de medicina dentara ale Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", cu sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.

"Institutiile medicale clujene care au depus solicitari de finantare sunt: Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Institutul Inimii de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "Nicolae Stancioiu", Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii, Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" si Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca. De asemenea, Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" a depus proiectul social "Promovarea sanatatii orale prin cresterea accesibilitatii populatiei defavorizate la servicii de stomatologie", conform Protocolului semnat inca din anul 2009 cu Primaria Cluj-Napoca prin care se asigura accesul la tratamente stomatologice unor categorii de clujeni care altminteri nu si-ar permite aceste tratamente.

In conformitate cu decizia comisiei de specialitate, se propune alocarea sumei de 2.000.000 de lei de la bugetul local pe anul 2012 pentru efectuarea de reparatii, constructii, achizitionarea de aparatura medicala la spitalele clujene si pentru servicii de medicina dentara ale Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", cu sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca", precizeaza reprezentantii municipalitatii.

Comentarii Facebook