Primaria amenajeaza 700 de locuri de parcare si monteaza noi praguri rutiere


Reprezentantii primariei au anuntat astazi ca vor fi create 700 de noi locuri de parcare in oras. Unele strazi vor fi transformate in drumuri cu sens unic, iar pe altele pur si simplu vor fi facute marcaje pentru parcari.

Primarul Sorin Aposu a anuntat ca pe 15 strazi se va circula pe sens unic, astfel ca vor fi create 250 de locuri de parcare, iar alte 11 drumuri vor fi transformate si vor fi marcate, creandu-se astfel 450 de locuri pentru clujeni sa isi lase masinile.

Marcarea noilor locuri de parcare va fi facuta in acest weekend si tot atunci vor fi amplasate si semnele de circulatie, care sa avertizeze modificarile facute.

Reprezentantii primariei din Cluj-Napoca au anuntat ca vor fi montate si praguri pentru reducerea vitezei. Acestea vor avea 4 metri latime si maxim cinci centimetri inaltime. Primarul Sorin Apostu a declarat ca au fost primite aproape 20 de mii de plangeri din partea clujenilor, care reclama faptul ca se circula prea tare in zonele cu case sau ca la unele intersectii se produc prea multe accidente.

Apostu a anuntat ca vor fi amplasate astfel de praguri pe 8 noi strazi din municipiul Cluj-Napoca.

Noile masuri au fost anuntate in cadrul Comisiei de Siguranta Circulatiei, unde s-a mai stabili ca vor fi prelungite pistele pentru biciclisti. Astfel, la treseul actual, care masoara 9,2 kilometri, vor mai fi adaugati inca 3,5 kilometri.

Comentarii Facebook