Duminica 28 Aprilie

Prețuri de ÎNȚEPENEȘTI pe litoralul românesc. Cât costă un șezlong și cât a dat un turist pe o porție de cartofi prăjiți


Sezonul a pornit pe litoralul românesc, iar bătaia de joc este în floare. Oamenii se plâng de sumele uriașe pe care trebuie să le scoată din buzunar pe mâncare, cazare, șezlonguri.

Se pare că și într-o stațiune mai modestă, cum este cea din Eforie Nord, lucrurile au luat-o razna.

Un român s-a arătat revoltat de faptul că, în Eforie Nord, pentru o porție de cartofi, o ceafă de porc și doi cârnați a trebuit să plătească 97 de lei. Pe lângă prețul exorbitant, bonul fiscal eliberat părea făcut în ”dorul lelii”, pe acesta fiind trecut un kg de cartofi și jumătate de kilogram de cârnați, fără ceafa de porc, dar și cantități total diferite față de ce a primit clientul.

Stațiunea Mamaia a ajuns atât de scumpă, încât turiștii deja o evită. Patronii restaurantelor și teraselor au ajuns să ofere discounturi de 20% la toată nota și meniul zilei la doar 29 lei.

Vamaioții au urcat prețurile la nivelul celor din Mamaia Nord. 60 de lei costă să închiriezi un șezlong în Vamă, în weekend. Unele plaje oferă un șezlong și cu 50 de lei, se mai poate negocia.

În Mamaia Nord, administratorii de plaje pare că au decis să lase prețurile mai jos, după marele val de opinii ostile, cu privire la tarifele nejustificate din ultimii ani. Astfel, tariful unui șezlong de închiriat pentru o zi de plajă  variază între 30 și 50 de lei.

În Costinești, fosta „stațiune a tineretului”, șezlongul de închiriat pentru o zi în weekend, în zona Obeliscului, costă 30 de lei. Destinația de vacanță are un mare potențial, dar de ani de zile este neglijată. Multe hoteluri au fost abandonate. Arată ca niște ruine.

Pe plaja din Constanța, șezlongul costă 35 de lei pe zi.

nota-de-plata-eforie.jpg

Comentarii Facebook