Pretul gigacaloriei nu creste la Cluj! VIDEO

Asigurarile vin din partea reprezentantilor Primariei clujene, care sustin ca masura ceruta de FMI Guvernului de a elimina subventia la gigacalorie nu ii va afecta pe clujeni. Si asta pentru ca primaria nu a primit de la bugetul central subventii pentru gigacalorie nici pana acum, diferenta dintre pretul real al gigacaloriei si cel platit de clujeni fiind suportat de la bugetul local.

 

In prezent pretul real al gigacaloriei este de 354 lei, iar clujenii platesc 165 lei, 54% fiind subventionat de la bugetul local. Reprezentantii primariei Cluj-Napoca, ne asigura ca pretul nu se va modifica, subventia furmand sa fie pastrata in continuare. Ei spera ca si in 2012, in urma negocierilor pe care reprezentatii administratiei locale ile vor avea cu furnizorii de combustitbil, pretul gigacaloriei sa nu creasca.

 

 

"Primaria Cluj-Napoca si Consiliul local subventioneaza un procent de 54% din valoarea reala a Gigacaloriei, pretul va ramane acelasi, iar subventia va fi acordata in continuare avand in vedere ca sunt resurse bugetare de la bugetul local. Conform legislatiei in vigoare, Guvernul poate sa suplimenteze resursele alocate de Consiliul local , in masura in care apar cheltuieli neprevizionate pe buget in timpul iernii si doar acest procent este subventionat de la Guvern. Prin urmare, acesta ar putea sa intre sub incidenta noilor prevederi legale. (...) Avand in vedere ca Regia de Termoficare isi negociaza cu un an inainte costurile la combustibil si la gaze, nu am avut diferente spre a fi compensate de la Guvern. De la 1 ianuarie 2012, pretul va fi cel pe care il vom anunta in septembrie, asa cum facem in fiecare an, in urma negocierilor pe care le avem cu furnizorii de combustibil. El nu va suporta modificari pe parcursul iernii sub nicio forma si avem incredere ca gigacaloria la Cluj-Napoca va ramane neschimbata"a declarat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook