Preotul Teodor Lazar propune ca Doina Cornea sa fie trecuta în rândul sfintilor Bisericii Greco-Catolice

 

Preotul Teodor Lazar a propus ca Doina Cornea sa fie trecuta în rândul sfintilor Bisericii Greco-Catolice.

 

Am propus Bisericii Greco-Catolice trecerea Doinei Cornea în rândul sfintilor, sa fie trecuta în caledarul greco-catolic, care reprezinta, de fapt, un tezaur al memoriei marilor oameni. Este un întreg proces de evaluare a vietii unui om, sunt mai multe etape si reguli, prima data se declara fericit, dupa care se declara sfânt. Eu am cunoscut-o foarte bine, i-am fost duhovnic. Am spus sa se ia în considerare nivelul de sfintenie a acestei femei, cunoscând sufletul ei. Esentializez valorile în care a trait, în primul rând curajul, care este o mare virtute si foarte necesara întotdeauna în istorie. Doina Cornea a dat o masura a curajului rar întâlnira, a facut ceva ce nu au facut ceilalti. Sa recunoastem ca ea a facut ceva ce noi n-am fost în stare sa facem si apoi ca ceea ce a facut nu a facut cu resentimente, cu ura. Eu as declara-o Sfânta Curajului în primul rând”, a spus Lazar.

 

Acesta este un sfânt, cineva care face ceva ce altii nu vor, nu sunt dispusi sau nu pot, dar noi trebuie se recunoastem acest lucru, aceasta este ideea de sfintenie. Recunoastem în celalalt ce a facut si noi nu am putut. Un crestin se defineste prin curaj si vom avea întotdeauna nevoie de oameni cu mult curaj si macar sa îi respectam”, a mai spus Teodor Lazar.

 

Fostul duhovnic al Doinei Cornea o compara cu Maica Tereza. ”Maica Tereza a fost monumentala în felul ei, s-a luptat cu lepra de pe pielea celor din Calcutta, iar Doina Cornea s-a luptat cu cea mai urâta lepra, frica, care te paralizeaza, te sufoca, te anihileaza ca om, nu ramâi vertical pâna la capat. Ea a reusit sa îsi învinga propria lepra a fricii, s-a luptat 10 ani cu fricile ei, apoi ne-a invitat pe toti prin curajul ei sa luptam. Îndeplineste conditiile – o viata de familie, o mama exceptionala, o bunica buna, o sotie pâna la capat, o modestie din cale afara. Din toate beneficiile post revolutionare, ea nu a beneficiat de absolut nimic”, a afirmat Lazar, conform Mediafax.

 

Pentru ca o persoana sa fie trecuta în rândul sfintilor, Biserica Greco-Catolia mai cere si ca aceasta sa fi savârsit o minune.

Comentarii Facebook