Preotul din Floresti, acuzat ca a vandut un teren de 500.000 de euro si a disparut, s-a intors ... din vacanta! - VIDEO


Preotul Karacson Tibor, de la Parohia Romano-Catolica din Floresti, acuzat ca a "disparut" cu 500.000 de euro, bani rezultati din vanzarea pamantului bisericii, s-a intors acasa dupa o saptamana ... de vacanta.

Preotul a declarat pentru Stiri de Cluj ca a fost plecat in vizita la mama lui in Ungaria. "Am fost la mama mea in Ungaria, nu am fugit nicaieri. Am fost impreuna cu toti fratii mei si a fost o saptamana de vacanta", a spus Karacsoni Tibor. Satenii sustin contrariul si il acuza pe preot ca s-a facut nevazut in ultimele 7 zile.
 
Preotul a respins acuzatiile potrivit carora a vandut pamanul bisericii de capul lui.  "Am primit imputernicire de la Arhiepiscopia Alba Iulia, care este forul nostru tutelar, ca pot sa vand tot terenul pe care il avem. Din cinci hectare am vandut numai 2 hectare. Am si o procura speciala de la Alba Iulia, totul este legal", a precizat Karacson Tibor.

In procura prezentata de preot se precizeaza ca "este mandatat sa vanda cui va crede de cuvinta urmatoarele imobile proprietatea parohiei".

Preotul a spus ca a vandut terenul in mod legal si ca "oamenii sunt rai. Am vandut pamantul cu sume cuprinse intre 25 si 30 de euro. In total am primit 2 milioane de lei (n.red. 500.000 de euro), care sunt in banca la BCR", a mai spus Karascon Tibor.

Consilierul parohial, Vincze Ioan, a declarat la randul lui ca preotul a vandut terenul fara a avea acordul Consiliului Parohial si ca cineva a falsificat semnatura lui si a celorlalti membri.

"Procesul verbal nu stiu de cine e scris. Semnatura nu este a mea. Atata pot sa spun. Nu pot sa il acuz pe preot ca a falsificat semnaturile pentru ca nu am probe", a mai spus Vincze Ioan.

Enoriasii din Floresti sunt decisi sa il dea in judecata si sa ii faca plangere penala preotului, pe care il acuza de fals.


Citeste si...

Preotul romano-catolic din Floresti a dat un tun imobiliar de 500.000 de euro si a disparut - FOTO

Comentarii Facebook