Preotul de la Tăuți care a certat enoriașii la o înmormântare pentru că nu și-au plătit locul de veci, sancționat de Arhiepiscopie


Preotul clujean Florin Parasca a fost sancționat de către Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului după ce în spațiul public au apărut imagini în care acesta ceartă rudele unui decedat, chiar în timpul slujbei de înmormântare, reproșându-le că nu au plătit locul de veci.

Vezi mai multe AICI - Preot din Cluj (Tăuți) la înmormânare, FURIOS pe rudele care nu au plătit locul de veci: De ce v-ați făcut preot? Preotul: Eu nu sunt sluga voastră - VIDEO

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a luat act de comportamentul regretabil și smintitor al preotului Florin Parasca de la Parohia Tăuți, protopopiatul Cluj I, care a produs multă tulburare la o slujbă de înmormântare în comunitatea pe care o păstorește.

Având în vedere repetatele hotărâri ale Sfântului Sinod care interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe, preotul Florin Parasca a dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci și de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericești superioare.

În acest sens Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 159 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis ca preotul Florin Parasca să i se aplice sancțiunea disciplinară dojană arhierească, să restituie suma plătită familiei îndoliate și să își ceară scuze public.”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Clujului.


Comentarii Facebook