Premierul Nicolae Ciucă cere cu întârziere anchetarea cazului bebelușilor care au murit la Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca


Premierul Nicolae Ciucă cere anchetă în cazul bebelușilor care au murit în condiții suspecte la Clinica Ginecologie 1, din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj. Solicitarea a venit după o săptămână de când părinții și-au expus cazurile, iar cazul a luat amploare.

Loana Cical, mama lui Emanuel (unul dintre micuții care a murit): ”Înainte să moară cineva mi a spus că copilul a luat o bacterie intraspitalicească ft rezistentă la antibiotic. Vineri am aflat despre chestia asta, duminică copilul meu a murit”.

Alți bebeluși care au murit în urma unor infecții suspecte sunt Elias şi Alexandra. La o săptămână după ce Observator a prezentat cazul, iar Știri de Cluj a preluat subiectul, premierul a reacţionat. 

Cer Ministerului Sănătăţii ca până la finele săptămânii viitoare să îmi prezinte situaţia şi concluziile concrete punctual şi la nivel naţional legate de această problemă a nosocomialelor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă. 

Reacţia spitalului din Cluj? Luni au chemat poliţia, la conferinţa părinţilor îndoliaţi. 

Discuţie reporter - autorităţi:

Care e motivul pentru care aţi venit aici?

O sesizare 112.

Care ce reclamă?

Persoane care filmează în mod abuziv...

Aţi găsit vreun abuz aici?

Nu suntem în măsură să dăm o soluţie la sesizare.

Alex Prunean, reporter Observator: ”După ce am prezentat la Observator cazurile celor 4 părinţi care şi-au pierdut copiii aici la clinica de ginecologie 1, reprezentanţii spitalului au reacţionat prin tăcere. Mai mult, mi-au retras şi acreditarea de presă şi mi-au transmis să le şterg numărul de telefon din agendă”.

Direcţiei de Sănătate Publică a fost în control la spitalul judeţean Cluj acum o jumătate de an. Inspectorii nu s-au uitat, însă, decât în hârtii: planuri, proceduri şi protocoale. Într-o scrisoare pentru Observator, DSP Cluj susţine că spitalul trebuie să identifice şi să raporteze infecţiile cu bacterii rezistente la antibiotice.

Comentarii Facebook