Premierul Ludovic Orban dus să viziteze la Cluj praful de la Spitalul Regional Cluj, promis din 2009 - FOTO


Premierul Ludovic Orban a fost dus să viziteze terenul pe care ar urma să fie ridicat Spitalul Regional de Urgență Cluj, în Florești, lângă unitatea militară. Acum este un teren gol, plin de praf, care a fost măturat și ornat cât mai festiv, cu steagul României și al Uniunii Europene. 

Pe teren a fost dus și un sistem audio pentru ca oficialitățile să mai poată vorbi o dată despre aceste proiect demarat, la nivel de discuții, încă din 2009 -2010, când la Consiliul Județean Cluj era tot actualul președinte Alin Tișe. De atunci au trecut 10 ani și proiectul a fost mutat spre finanțare la Uniunea Europeană, dar tot nu s-a făcut o licitație și nu s-a turnat un metru de fundație.

Ce s-a reușit să se facă în 10 ani a fost că Armata a cedat terenul pentru Spital și s-au făcut documentele pentru preluarea terenului de către Ministerul Sănătății.

Între timp, pentru Spitalul Regional din Craiova a fost semnat contractul de finanțare, urmând să fie gata în 8 ani. 

Pentru cel din Cluj s-a semnat în 2 aprilie 2020 un contract de finanțare cu UE în valoare de 47 de milioane de euro, din cele 500 de milioane necesare pentru a fi construit spitalul.

Foto: Mediafax

Comentarii Facebook