Premierul Emil Boc si-a vizitat tatal de 87 de ani la Spitalul de Recuperare VIDEO


Premierul Emil Boc si-a vizitat tatal de 87 de ani, internat la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj. Primul ministru a fost insotit de sotia lui.

"Situatia este relativ stabilia. Cu speranta si cu ajutorul lui Dumnezeu si al medicilor putem sa facem progrese. Nu ne asteptam la minuni, ci la progrese marunte. Jumatate din vindecare tine de psihic si cealalta tine de medici. Voi fi aici si dimineata", a declarat premierul Emil Boc.

Primul ministru a venit la CLuj-Napoca inca de joi seara si va sta, cel mai probabil, pana luni, 19 decembrie.

 

Ioan Boc a fost internat in spital marti dupa ce a suferit un atac vasculat cerebral.

 

Directorul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj, Sanda Patrichi, a declarat castarea de sanatate a pacientului este ameliorata. "Este bine. Este stabil. Este putin mai obosit decat dimineata. Am facut partea de masaj de kinetoterapie, analizele sunt bune si tensiunea este buna. Desi este stabil. La trei zile, de miercuri si pana acum, putem spune ca a evoluat inspre bine la o patologie de o asemenea gravitate si la varsta dansului. Sunt cazuri care merg in luni de zile spre bine si sunt cazuri care merg intr-o saptamana. Este putin probabil atat de repede (n.red. sa il externam).

Familia este, din punctul nostru de vedere, extrem de suportiva in sensul ca il ajuta la tot ce are nevoie ca si ingrijire, dar il ajuta si la modul de a-l incuraja in permanenta. Trebuie sa faci, e bine, ai facut foarte bine si asta este din punctul nostru de vedere admirabil.

Comunica prin gesturi. Are o deficienta de comunicare. Premierul il ajuta foarte mult si toata familia l-a ajutat. Premierul a venit in fiecare zi in vizita si seniorul este un luptator. Ieri a facut un gest care m-a impresionat. A dorit ca la doua zile dupa un accident vascular sa se ridice in picioare ca sa arate ca vrea si ca poate. Aceasta psihologie este cea care face diferenta dintre un castigator pe aceasta boala si un pacient care se multumeste sa ramana ...

Sunt sanse de recuperare. Am vazut pacienti care nu au recuperat 100%, dar au recuperat", a spus Sanda Patrichi.

Comentarii Facebook