Clujenii cu venituri mici se plang ca nu primesc ajutoare de la UE: "Somerii si pensionarii sunt privilegiati?"


Clujenii cu venituri modeste depun reclamatii la Primaria Cluj-Napoca prin care reclama faptul ca nu primesc ajutoare de la Uniunea Europeana, sub forma alimentelor.

"Am o familie cu 3 copii si 2 adulti, iar venitul pe membrul de familie este de 397 de lei. Am vrut sa depun actele pentru a primi si familia mea ajutoare de la UE, dar au fost respinse din cauza ca aceste ajutoare se dau numai la pensionari si someri. Am o intrebare la o familie care sotul are 1500 lei salariu, sotia somera si au un copil in intretinere se pot da ajutoare, iar cei care intr-adevar au nevoie sunt dati la o parte. Adica pensionarul are transport gratuit, reduceri de tot felul la farmacii la medic la impozite, mai primesc si ajutoare, iar cu copii flamanzi ce facem domnule primar. Ei nu se incadreaza in barem, asa este?", a scris o clujeanca.

"Ii lasam sa faca foamea, pe langa asta trebuie sa mearga la scoala cu autobusul, iar acolo ce sa vezi plin de pensionari care merg sa-si faca piata sau sa mai vada si ei orasul, ca oricum au gratis, iar copii stau agatai de usile autobuselor este drept? De ce nu se impart toate aceste acte de caritate im mod egal atat la pensionari, cat si la copii", a mai scris Ioana in plangere.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca sustin ca modul in care sunt repartizate alimentele se face pe baza unor criterii stabilite de Uniunea Europeana.

"Din nefericire criteriile de atribuire a alimentelor sunt stabilite de catre Uniunea Europeana - cea care finanteaza achizitia acestora si stabileste implicit si regulile pentru impartirea acestora. Pentru cazuri ca si cele ale familiei dumneavoastra va recomandam sa contactati Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei pentru a se intocmi o ancheta sociala si, in consecinta, sa fiti integrati in proiectele de protectie sociala ale municipalitatii", au precizat reprezentantii municipalitatii.

Comentarii Facebook