Premierul cere anchetă la Aeroportul Cluj, după haosul de la plecarea în Germania creat de firma de recrutare - VIDEO


Premierul Ludovic Orban a solicitat declanșarea unei anchete în cazul aglomerației de la Aeroportul din Cluj-Napoca.

În cazul în care mai există curse, să fie notificate din timp, pentru respectarea condiţiilor”, a cerut premierul. ”Este inadmisibil ce s-a întâmplat. Firme de recrutare au lăsat peste o mie de oameni în parcare, care nu este în subordinea aeroportului. În interiorul Aeroportului, procesarea celor 1.500 de oameni s-a făcut regulamentar. E inadmisibil ce s-a întâmplă, din păcate, aceste imagini au făcut înconjurul lumii”, a spus ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Trebuie anchetă fără milă şi penalizaţi toţi cei responsabili de dezastru”, a spus premierul Orban. El l-a acuzat pe Managerul Aeroportului că nu a informat prefectura, ISU, despre aceste zboruri. ”Dacă erau jandarmi acolo, se împiedica aglomeraţia”, a mai spus Orban. Polițiștii au deschis un dosar penal.

Problema de la Aeroportul Cluj a fost creată de firma care a adus muncitorii, toți o dată și i-a lăsat în parcarea Aeroportului. Acolo oamenii s-au îngrămădit, dar în Aeroport nu a fost nicio problemă, aceștia fiind plasați în rând. Acest lucru se poate vedea în imaginile de mai jos.

Cursele spre Germania erau programate între orele 13.00 și 21.00. ”Firma de recrutare i-a adus pe oameni la grămadă, în condițiile în care zborurile charter erau programate să plece de la 13.00 la 21.00 aproximativ. Problema e în exterior. Am trimis jandarmi și forțe ale poliției pentru a-i dispersa”, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Nimeni nu se aștepa ca firma de recrutare să aducă toți oamenii împreună. Prefectul a fost informat de către Poliție de Frontieră la ora 12.00 că au ajuns sute de oameni la Aeroport. În plus, oamenii au ajuns în parcarea Aeroportului, concesionată de Consiliul Județean Cluj, adică de Alin Tișe, unei firme private care gestionează spațiul. Această firmă și cea de recrutare ar fi trebuit să se pună de acord și să organizeze un spațiu de primire, cu respectarea distanțelor. 

Comentarii Facebook