Vineri 30 Octombrie

Prefectul Clujului anunță că s-ar putea ÎNCHIDE municipiul Cluj-Napoca, la 3 cazuri la mia de locuitori


Prefectul Clujului anunță că la o incidență de trei cazuri la mia de locuitori s-ar putea ÎNCHIDE municipiul Cluj-Napoca, plus impunerea purtării măștii.

Situația este alarmantă, astfel că măsurile luate sunt absolut necesare. Ați observat că unele dintre prevederi sunt clare și se aplică în mod direct. La o incidență peste 3 la mie, la cum se mișcă lucrurile și cum evoluează cifrele vom ajunge și în Cluj-Napoca, foarte repede. După ce depășim 3 la mie, intrăm în joc cu alte restricții. Putem lua în calcul carantinarea unității administrativ-teritoriale în funcție de anumiți factori. 

La nivelul municipiului Cluj-Napoca ne raportăm la 327 de mii de oameni, dar suntem conștienți că sunt mulți studenți, care nu intră în calcul. Avem multe alte persoane care nu sunt înregistrate, deci putem discuta de o cifra mult mai mare de persoane când calculăm rata. Lucrurile însă, evoluează într-o direcție pe care nu o dorim. Ne ajută prevederile care anulează evenimentele private, care au generat mare parte din cazurile de la nivelul județului Cluj. Lucrurile sunt clare. Se anulează orice tip de eveniment privat, în spațiu închis sau deschis. Să nu căutăm tertipuri, pentru că nu va fi bine pentru cei care o fac. S-a reglementat portul măștii pentru UAT urile care depășesc 3 cazuri la mia locuitori”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Prefectul recomandă tuturor clujenilor să poarte oricum mască peste tot, dar mai ales în spațiile aglomerate.  

Acesta a spus că se va ajunge la închiderea școlilor, dacă rata de infectare sare de 3 cazuri la mia de locuitori. ”Vă cer tuturor să nu mai socializati timp de două săptămâni. Puteam face un lockdown local fiecare și să nu mai interacționăm o vreme ca să nu ajungem în situația de a închide totul. Dacă elevii vor sta acasă, atunci părinții vor avea probleme. Trebuie să ne ajutăm unii pe alții”, a mai precizat prefectul Mircea Abrudean.

.

Comentarii Facebook