Predica Mitropolitului Clujului la Nicula! E împotriva avorturilor și pentru respectarea celor 10 porunci

 

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, le-a transmis credincioșilor la Nicula să respecte cele 10 porunci.

 

Maica Domnului îi iubeşte pe cei ce păzesc poruncile lui Hristos. Ascultarea de poruncile lui Hristos ne scoate din toate situaţiile dificile. De 2.000 de ani, Maica Domnului face acelaşi lucru, ori de câte ori creştinii s-au găsit într-o situaţie dificilă, a mijlocit la Mântuitor şi dacă au ascultat creştinii poruncile lui Hristos, toate situaţiile dificile au fost rezolvate. De câte ori Maica Domnului nu are motive să spună că nu îi place ce facem, pentru că noi încălcăm rând pe rând toate cele zece porunci. Este nevoie să păzim poruncile şi, astfel, îl găsim pe Dumnezeu. Dacă le păzim, rămânem în graţiile lui Hristos şi ale Maicii Domnului", a spus mitropolitul Clujului.

 

Trebuie respectate toate poruncile. De la prima cinstirea lui Dumnezeu sau a părinților, până la porunca să nu ucizi. Se fac atâtea avorturi, iar Maica Domnului este tristă şi ne atenţionează că nu îi place ce facem. Această poruncă o încălcăm şi când oamenii sunt de acord cu eutanasia, dacă nu le mai sunt utili părinţii, îi elimină de pe scena vieţii, e un păcat strigător la cer. Ce să mai vorbim de a şaptea poruncă, desfrâul, a opta, furtul, a noua, minciuna. Toate poruncile lui Hristos le încălcăm şi atunci Maica Domnului este tristă, dacă le împlinim ne iubeşte mult”, a mai afirmat Mitropolitul.

 

El a spus că respectarea poruncilor ar face ca oamenii să se respecte mai mult. ”Dacă le împlinim, vom observa că e pace, armonie, nu se claxonează, nu e agitaţie, toată lumea împlineşte poruncile. La serviciu e corectitudine, nimeni nu pierde timpul şi lucrează cu eficienţă, la şcoală copiii nu copiază, pentru că nu vor să fure, studenţii nu au gânduri de păcat. După serviciu se întorc acasă, răsfoiesc ziarele, au dispărut imaginile imorale şi articolele de scandal, la televizor nu e scandal, nu e polemică stearpă şi nesfârşită dintre politicieni, nu se mai batjocoresc unii pe alţii, pentru că e atât de importantă mângâierea oamenilor de care nu avem acum parte, dar va rămâne în viitor. Aceasta este marea provocare, cum ar fi, dacă de mâine am respecta poruncile lui Hristos", a menţionat IPS Andrei Andreicuţ.

 

La predică și la slujba de Sfânta Maria de la Mănăstirea Nicula au asistat circa 40.000 de credincioși.

Comentarii Facebook