Poziția Spitalului de Copii Cluj, după pateul cu viermi servit unui copil: Recipientul a fost păstrat lângă mere


Conducerea Spitalului Clinic de Copii Cluj dă vina pe mama care a reclamat că a primit pateu cu viermi. Aceasta ar fi ținut recipientul în care i s-a pus pateu lângă o pungă cu mere și un vierme a ajuns pe caserolă.

Ca urmare a anchetei interne desfăşurată în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii şi a controlului efectuat de DSP Cluj, precizăm că s-a urmărit trasabilitatea produsului alimentar incriminat (pate de pui) de la depozitul de alimente până la salon. Nu s-au constatat neconformităţi în modul de depozitare al alimentelor. Aspectul conservelor şi igiena oficiului alimentar au fost corespunzătoare. De la bucătărie, alimentul în cauză a fost adus în ambalaj original în oficiul alimentar al secţiei unde a fost porţionat şi distribuit în termen de 15 minute de la deschidere, fără a prezenta urme de degradare. S-a verificat termenul de valabilitate a conservei respective acesta fiind 2023”, se arată în comunicatul Spitalului.

Alți părinți nu au reclamat probleme.

Recipientul pe care însoţitoarea unui pacient al Clinicii de Pediatrie I l-a folosit pentru păstrarea cinei, fără ca aceasta să fie consumată imediat, a fost anterior depozitat într-un sertar cu mere păstrate timp de mai multe zile. În salon există frigider pentru depozitarea alimentelor. În momentul servirii cinei, mama nu a reclamat personalului care distribuie cina deficienţe privind calitatea alimentului, şi nici ulterior nu au fost anunţate cadrele medicale din secţie asupra incidentului, mama optând pentru trimiterea imaginilor afirmativ unei prietene”, se mai arată în comunicatul spitalului clujean.

Femeie care a reclamat cazul a fost externată luni, în jurul orei 12.00. Reprezentanţii spitalului  spun că aceasta  refuzat să depună plângere, dar ea a relatat pentru Știri de Cluj că a fost supusă unor presiuni din partea conducerii spitalului. Aceasta a declarat că organele de control de la DSP și Consiliul Județean i-au luat datele de contact și că va merge să dea declarații despre acest caz, dacă va fi chemată.

Comentarii Facebook