Povestea clujeanului împușcat în Las Vegas. Ce spune tatăl lui

 

Luca Iclodean era la serviciu când Stephen Paddock a început să tragă în oamenii care participau la un concert în oraşul american Las Vegas.

 

E barman, nici măcar nu s-a dus să se distreze acolo. L-a salvat o fată care ne-a povestit că el tocmai ieşise de după bar să aducă nişte baxuri cu apă şi când s-a întors, la prima rafală de împuşcături, nu şi-a dat seama ce este pentru că toţi au crezut că sunt artificii, la a doua rafală, l-a nimerit şi pe el. Dacă nu pleca din bar, nu ar fi păţit nimic, dar asta a fost soarta. Prima dată am vorbit cu fata, care l-a salvat, care este absolut şocată de ce s-a întâmplat acolo. Când Luca a căzut, ea s-a urcat peste el şi când a pus mână pe spatele lui, s-a umplut de sânge şi nu îşi dădea seama de unde şi Luca îi spunea că il arde spatele. Şi s-a dus repede să cheme salvarea, l-a scos de acolo pentru că lumea se călca în picioare şi l-a băgat într-o salvare, care nu avea nici măcar pat, l-au pus pe jos şi aşa l-a dus la spital”, a declarat Traian Iclodean, tatăl lui Luca, scrie Mediafax.

 

Tânărul a fost operat de urgență, fiindu-i loviți ambii plămâni. Două treimi din plămânul stâng a fost extirpat. ”Nouă ni se pare că a fost demult lucrul ăsta pentru că nu am mai dormit din noaptea aia, dar trebuie să fim puternici. Am fost luat ca din oală, prima dată când am auzit am zis că aşa ceva nu poate fi adevărat. Ştiam unde e, dar aici s-au mai împuşcat oamenii la evenimente, dar ăsta a tras cu mitraliera, a fost ceva îngrozitor. Încă nu ne vine să credem ce s-a întâmplat, suntem ca în transă. Ieri am văzut imagini cu cei care au murit şi am zis că suntem binecuvântaţi că băiatul meu trăieşte (..) Noaptea de alaltăieri pe mine m-a terminat. Cât am aşteptat să se termine operaţia aveam în cap numai imaginile acelea din filme cu părinţi, care aşteaptă pe holuri şi doctorul iese şi spune << îmi pare rău că nu l-am putut ajuta>>. Nu îmi venea să cred că eu trăiam acele lucruri”, povesteşte Traian Iclodean.

 

Tatăl tânărului este mișcat de suportul pe care l-a primit Luca din România. ”Eu am rămas foarte surprins de România pentru că e prima oară când văd românii foarte uniţi în cazul unei persoane necunoscute. El o să vină în concediu în România pentru că moare de drag să meargă în România, iubeşte ţara aia mai mult ca orice. Cât e el de american, crescut în America, numai în România vrea să îşi facă vacanţele. Noi avem rudele în România. Cel mai mult îi place shaorma. Când se dă jos din avion, primul lucru pe care îl face se duce la shormerie, zice că americanii nu ştiu să facă shaorma. E un copil plin de viaţă, cu un suflet foarte mare şi de abia aşteptăm să îşi revină complet”, a mai spus Traian.

Comentarii Facebook