Poți sau nu poți scoate câinele afară după ora 20:00? Răspunsul oferit de Prefectul județului Cluj


Încă de la începutul pandemiei regulile de protecție și restricțiile s-au schimbat încontinuu. Acestea fie s-au relaxat, fie s-au înăsprit, apoi s-au relaxat din nou, motiv pentru care oamenii nu mai înțeleg întru totul cum ar trebui să se coporte, astfel încât să respecte aceste reguli impuse de autorități.

Un exemplu în acest sens sunt stăpânii de animale, care vor să știe dacă pot sau nu să-și scoată prietenul blănos afară, pentru a-și face nevoile, și după ora 20:00. Acest lucru nu este o „pretenție” a acestora, este ceva firesc, deoarece animalele nu înțeleg această pandemie și de ce ne schimbă rutina zilnică.

Pentru a răspunde acestei întrebări, Știri de Cluj a vorbit cu prefectul județului, Szilard Tasnadi:

Într-adevăr, această situație este nereglementată, însă colegii din București am văzut că au zis că se poate ieși doar în jurul imobilului. Eu zic că așa este și normal, dar pentru siguranță eu cred că ar trebui și declarație”, a declarat acesta.

Spre deosebire de județul Cluj, Capitala a prevăzut și această situație și a adăugat o prevedere hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență.

Scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte li prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află”, precizează Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.


Comentarii Facebook