Pompierii fac un exercițiu tactic la Polaris în Suceagu


Pompierii fac miercuri, 10 martie, un exercițiu tactic la spitalul Polaris, din localitatea Suceagu.

Clujenii s-au alertat când au văzut multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj mergând spre spitalul privat. Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maiorul Andrei Biriș, spune că totul este parte dintr-un exercițiu și că nu sunt motive de îngrijorare.

Acesta precizează că de două săptămâni se fac exerciții inopinate. Inspectorul de prevenire din cadrul ISU Cluj a făcut control și a solicitat efectuarea unor exerciții. ”Acesta a cerut în timpul controlului să se sune la 112 și să se declanșeze un exercițiu pentru a vedea gradul de pregătire și modul în care se poate interveni”, a spus maiorul Andrei Biriș.

În ultimele două săptămâni au fost desfășurate controale privind respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor în unitățile spitalicești din județul Cluj, în special cele cu spitalizare continuă.

Astfel, pe timpul acestor controale au fost incluse și exerciții tactice pentru punerea în aplicare a scenariilor privind intervenția în cazul producerii unor incendii atât a personalului, cu atribuții în acest sens, din unitățile spitalicești cât și a echipelor de intervenție.

Obiectivele acțiunilor de verificare:

 - identificarea vulnerabilităților pe linia apărării împotriva incendiilor de către inspectorii de prevenire a ISU Cluj și acordarea de asistență tehnică de specialitate ăn vederea remedierii deficiențelor constatate.

 - prin exercițiile inopinate oferă posibilitatea de a urmări îndeaproape modul de evacuare în situații de urgență a pacienților și personalului din aceste unități, precum și implicarea personalului unității spitalicești cu atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor în organizarea cerințelor de evacuare în cazul situațiilor de urgență. 

 - se urmărește practicabilitatea căilor de intervenție, 

 - starea și funcționalitatea mijloacelor pentru detecția, alertarea și stingerea incendiilor din dotarea unităților sanitare, 

 - starea surselor destinate alimentării cu apă ale autospecialelor de intervenție, 

 - posibilitățile de amplasare autospecialelor de lucru la înălțime.

WhatsApp Image 2021-03-10 at 16.38.06.jpegWhatsApp Image 2021-03-10 at 16.38.03.jpegWhatsApp Image 2021-03-10 at 16.38.04 (1).jpegWhatsApp Image 2021-03-10 at 16.38.04.jpegWhatsApp Image 2021-03-10 at 16.38.05 (1).jpegWhatsApp Image 2021-03-10 at 16.38.05.jpeg

Comentarii Facebook