Pompierii clujeni nu au bani de carburanți și repararea mașinilor


Generalul de brigadă Ion Moldovan, comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, a vorbit într-un interviu despre dificultățile financiare ale subunității.

Lipsa fondurilor financiare. Spun asta de foarte mult timp, din păcate, și spun cu foarte mare părere de rău. În condițiile, în care în fiecare an, cam 94-96% din bugetul care este alocat unității noastre merge pe cheltuieli de personal ce-ți rămâne? 4% pentru altceva! Or noi avem nevoie de reparații la clădiri, avem nevoie în fiecare zi, poate, de reparații la tehnica de intervenție, avem nevoie de carburant, deoarece consumul unității noastre este situat undeva între 9.500 și 11.000 de litri de carburant pe lună, la intervențiile pe care le avem. Toate lucrurile astea sunt bani. Dacă de fiecare dată, la finalul anului ni se spune: ”Nu mai sunt bani, s-au terminat banii”, a spus Generalul de brigadă Ion Moldovan, în interviul acordat Făclia.

Știți ce mă motivează? Speranța… Sper din tot sufletul ca ceva să se schimbe. Adică, să trăim într-o normalitate firească. Să ne desfășurăm activitatea într-o normalitate firească … Da, încă mai cred. Încă mai cred, cu toate că uneori chiar ajung la… nu pot să spun disperare, dar ajung la un sentiment din acela de dezamăgire maximă. Dacă acum avem niște bani europeni și sunt foarte mulți bani europeni pentru dotarea pompierilor din țara asta, cred că același lucru ar putea, ar trebui să se întâmple și cu bugetul acestei țări, adică să aloci pentru serviciile de urgență bani, fiindcă urgență nu se poate face fără bani. Niciodată!”, a mai comentat generalul Moldovan.


Comentarii Facebook