Pompierii clujeni intervin la un caz in 9.40 minute! Timpul ar putea fi redus prin deschiderea unei noi subunitati la Dej

 

Reprezentanti Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj au anuntat ca in zona Dej ar putea fi deschisa o  noua subunitate pentru ca zona nu este acoperita suficient.

 

In acest moment, in judetul Cluj functioneaza 7 subunitati ISU in Turda, Baisoara, Huedin, Aghires, Gilau, Dej si  Colina si unitatea centrala din Cluj-Napoca.

 

"Subunitatea de la Baisoara pe care am deschis-o ultima si-a dovedit utilitatea si a avut 75 de interventii de  asistenta medicala de urgenta si 2 incendii. Spre exemplu, la Lita a fost incendiu si au ajuns in 10 minute de la  Baisoara si nu in 50 de minute daca am fi plecat de la Cluj-Napoca", a declarat seful ISU Cluj, generalul Vasile  Somlea.

 

Reprezentantii ISU Cluj sustin ca in zona Dej va trebui deschisa o noua subunitate pentru ca este subordonat si  orasul Gherla si multe comune. "In acest moment timpul de interventie in judet este de 9.40 de minute si prin  deschiderea acestei subunitati s-ar putea ajunge la un timp mai mic de interventie. Avem nevoie de aceasta  subunitate pentru ca zona Dej nu este suficient acoperita", a precizat generalul ISU Cluj.



Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj are in acest moment 785 de angajati si urmeaza sa primeasca  echipamente noi prin programul de Dezvoltare Regionala. ISU Cluj va primi patru ambulante de prim ajutor si una de terapie intensiva.

Comentarii Facebook